Bästa schackbloggarna

Brädspelet schack är ett spel som handlar om skicklighet och strategier. Det har inget med tur att göra, om man nu inte anser att om motspelaren har en dålig dag och inte är så skärpt handlar om tur. I schack handlar det alltid om att tänka i drag och analysera vad som gjordes bra eller vad som var mindre bra. Som med många andra spel och sporter har det dykt upp en hel del bloggar som tar upp tips och råd för att kunna bli en bättre spelare. I denna artikel kommer vi ta upp olika bloggar som kan var bra att kolla in om du vill bli en bättre schackspelare. Här kan du läsa om både nationella bloggar i Sverige och internationella världsomspännande bloggar, där du kan få matnyttiga tips, se vad som händer på schackscenen och andra intressanta saker.

Internationellt finns det en hel del bloggar. En känd blogg som tar upp nyheter, världsställningen och publicerar en rad olika artiklar om allt som rör schack är chessvibes.com. Här kan du läsa om de senaste tävlingarna och turneringarna där det rapporteras om hur mötet mellan olika spelare har gått, du kan ta del av olika videos, spela dagens pussel bland mycket annat. Det är en intressant och gedigen blogg där du helt klart kan lära dig mängder om de olika schackformaten och hänga med i vad som händer i schackvärlden. Kanske är den lite tråkig i sin layout men du kan i alla fall vara säker på att du inte missar något om du loggar in här. Men detta är givetvis inte den enda blogg du kan ta del av. Läs mer nedan om andra intressanta och matnyttiga schackbloggar.

Polgar Chess Daily News and Information

Denna blogg skapades av Susan Polgar som är en femfaldig olympisk mästare som förutom fem guldmedaljer har fyra silver och ett brons på sin meritlista. Bloggen har flyttat och vi måste nog tillstå att den äldre versionen hade en trevligare förstasida där det kändes som att komma in på en webbtidning. Oavsett layout är det här nog den blogg som vi kollat som känns mest professionell och fullmatad med sådant som du kan ha nytta av. Den är lätt att navigera på och du hittar rubriker som dagliga nyheter, förbättringar inom schack och mycket mer. Det bör dock tilläggas att en del artiklar vänder sig särskilt till kvinnor inom schack och det finns även en speciell rubrik just för kvinnlig schack. Men vill du läsa bra tips och råd, nyheter och kanske testa ett och annat schackpussel ska du helt klart surfa runt på denna blogg.

Boylston Chess Club Weblog

Boylston Chess Club Weblog är en amerikansk sida som när du loggar in direkt tar upp olika tävlingar med datum, typ av schackform och annan information. Denna sajt känns ganska rörig och loggar du in på olika blogginlägg som finns känns dessa inte så genomarbetade. Du kan givetvis få tips och råd och antal blogginlägg är gediget där du kan hitta allt från att bloggaren promotar utomhusschack till att kunna läsa recensioner om hur klubbens år har varit. Det finns en hel del att läsa och det började publiceras bloggar redan 2004, så om du vill kunna läsa både aktuella nyheter och vad som har hänt tidigare är detta bloggen för dig. Var dock förberedd på att bloggen ibland kan kännas lite amatörmässig och det kan vara svårt att hitta det du söker, men den är värd ett besök.

Svenska bloggar

Den mest kända schackbloggen i Sverige är den som publiceras i UNT - Uppsala Nya Tidning - och som heter just schackbloggen. Det är en extern blogg som inte faller under UNT:s utgivaransvar. Det är nog inte så konstigt att den just växt fram i Uppsala eftersom just Uppland och framförallt Uppsala är ett område där det finns många aktiva spelare. I Uppsala finns även en av Sveriges äldsta schackklubbar. På schackbloggen är det fem aktiva bloggare med olika erfarenhet som skriver om allt från sommarens schack, tävlingar och internationella vindar i schackvärlden till att ge boktips och julklappstips. Överlag finns det en hel del bra bloggar för dig som är intresserad av schack och beroende på vad du vill fokusera på kan du alltid hitta en blogg som passar. Vi rekommenderar att du tar dig en titt på de bloggar vi nämnt, du lär garanterat hitta en som du gillar.

Read Also

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *